Over mij

Mijn naam is Annet Muller. Ik ben geboren in 1964 en heb de eerste 35 jaar van mijn leven in en rondom Delft gewoond waarna ik verhuisd ben naar de Veluwe. Van jongs af aan is creativiteit een niet weg te denken deel van mijn leven. Ik zat al jong achter de naaimachine, tekende op mijn muren of plafond of bewerkte boomstammen met mijn zakmes. 


Na mijn studies aan de docentenopleiding Tehatex en de Rotterdamse kunstacademie waar ik grafiek en schilderen heb gestudeerd ben ik 25 jaar docent beeldende vorming geweest op een middelbare school. 

Nu besteed ik mijn tijd aan het maken van mijn eigen werk. In mijn atelier wil ik in de toekomst workshops gaan geven aan kleine groepen. Ik heb net een korte opleiding creatieve therapie afgerond en wil hier zeker iets mee gaan doen.


Mijn werk kenmerkt zich door een karakteristieke, speelse beeldtaal. Er zit vaak een verhaal achter. Ik houd van het lijnenspel, ritmes, structuren in combinatie met een herkenbaar beeld. Ik onderzoek graag materialen en technieken. Mijn inspiratie voor mijn werk haal ik uit mijn omgeving en wat ik meemaak. 

De kat, vanwege zijn elegantie, eigenwijsheid en soms menselijke trekjes, komt veel in mijn werk voor. Vandaar de ateliernaam MAU (dit is een Egyptische kattensoort).

 

Ik ben niet zo makkelijk in een categorie te plaatsen omdat ik veel verschillende soorten werk maak, zowel in het platte als in het ruimtelijke vlak. Een figuur die in mijn tekenwerk zit kan zo maar een ruimtelijke vorm krijgen. Ik kies de disciplines die het best bij mijn verhaal passen.


Mijn textielwerk, tekeningen, lino's, etsen, illustraties, schilderijen, iPadtekeningen, filmpjes, beelden van was (gegoten in brons), klei en papier-maché/gipsfiguren kun je op deze website bekijken.

Image


Image